Anakota Cabernet Sauvignon Helena Dakota Vineyard 2017

1.095,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 895,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5913
1.095,00 Inkl. moms:
6 5913
1.095,00 Inkl. moms:
895,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Anakota 2017 Sonoma County 75CL
96 Robert Parker

Endnu et fantastisk værk fra vigneron Pierre Saillans næver. Den mand kan bare noget helt særligt og skaber år efter år vine, der roder rundt oppe mellem 95 og 100 points. Her er vi ude i ren Cabernet Sauvignon fra Dakota Vineyard i Sonoma County.

Efter presning og gæring fik vinen lov at modne 13 måneder på franske egefade, hvoraf 70% var helt nye. Ud er kommet en kraftig men super elegant sag, som ifølge Pierre selv giver mindelser om øverste hylde i Paulliac.

Næsen melder begejstret om brombærlikør, tørrede solbær, violer, Ceylon-te, røde roser, tobaksblade og lette strejf af mentol. Smagen er silkeblød og kommer især med mørk frugt, sorte trøfler, anis, cigarkasse og nelliker. Balancen er perfekt og finishen uforglemmelig. Allerede en fryd men med to stolte artier foran sig.

Robert Parker
The 2017 Cabernet Sauvignon Helena Dakota Vineyard, bottled six months ago, is very deep purple-black in color. Red roses waft sensuously, provocatively out of the glass, taking center stage until the notes of kirsch, blackberries and black raspberries come through, followed by Ceylon tea and forest floor. The palate is medium-bodied, very freshly perfumed and drop-dead gorgeous in the mouth, with a firm, grainy frame and long, mineral-laced finish. 900 cases produced.

Historien om Anakota, starter tilbage midt i 1990’erne hvor Pierre Seillan møder vinpioneren Jess Jackson, der havde slået sit navn fast med giga-succesen Kendall-Jackson.

Pierre Seillan havde på det tidspunkt haft ansvaret for syv vingårde i Bordeaux, men blev lokket til Sonoma County af Jess Jackson, der havde nye planer og projekter i tankerne. Sammen skabte de Vérité, hvor første årgang kom i 1998 og siden blev honoreret med 100 points af Parker ikke mindre end syv gange.

Som tiden gik begyndte makkerparret at kigge nærmere på Knights Valley, som på det tidspunkt var et ganske ukendt vinområde. Men Pierre Seillan og Jackson så nogle oplagte muligheder for at dyrke Cabernet Sauvignon og grundlagde Anakota Winery. Herfra kommer i dag to forskellige enkeltmarksvine – begge af højeste klasse og med klare træk til den bedste Bordeaux.

I Californiens vinverden er traditionen, at man specialiserer sig som enten vindyrker eller winemaker. Men Pierre Seillan er begge dele og omtaler sig selv som vigneron. Han er med andre ord med hele vejen – fra første færd i marken til vinen kommer på flaske. En anden særlig ting ved Pierre Seillan er, at dyrker sine marker efter mikro cru filosofien. Hvor de fleste andre dyrker en given mark ens, deler Pierre den op i mindre blokke, som han dyrker på den måde han føler, giver det bedste resultat. 

Anakota sværger til bæredygtig produktion og gør alt hvad de kan for at minimere brugen af naturens ressourcer. Regnvand bliver opsamlet og brugt til vanding. Og jorden og stokkene bliver skånet for alskens kemikalier – alt sammen ud fra en dyb respekt for naturen, som vi ikke ejer, men er gæster i.