Der er en hemmelighed ved denne vin, som er frugten af venskabet mellem de to Napa superstars Thomas Rivers Brown og Matt Hardin. Førstnævnte har flere end 20 100-point vine i bæltet og er den mest efterspurgte winemaker i Napa. Matt Hardin er partner i Barbour Vineyard Management, som har en kundeliste, der prompte sætter savlet i gang.
Nu kommer hemmeligheden. Udover at være Cabernet Sauvignon fra en gimrende vingård i Pope Valley, så er det også fremragende Cabernet Sauvignon, der lige akkurat ikke klarede cuttet i forhold til at komme med i vine, der koster det femdobbelte af Caterwaul. Rivers Brown og Hardin har ganske enkelt købt op hos deres egne kunder, hvor kun det allerbedste er godt nok. Så du får sygt meget for grunkerne her!
Duften kredser om friske brombær, mørke kirsebær, cassis, violer og tobak. Smagen gentager duftens noter på bedste vis og tilføjer lette indslag af kakao og vanilje. Ikke skyggen af skarpe hjørner. Alt er bare rundt, blødt, smagfuldt og i fuldendt harmoni. Men vi har ikke så meget af den, så hold hellere hemmeligheden for dig selv!
Jeb Dunnuck
A perennial value that readers should snatch up, the 2019 Cabernet Sauvignon Napa Valley boasts a spicy, red and black-fruited, tobacco and cedar-driven profile as well as full-bodied richness on the palate. It's fruit loaded and has a round, elegant mouthfeel, supple tannins, and a great finish. It’s well worth seeking out and ideal for drinking over the coming 10-15 years.
Vinous
The 2018 Cabernet Sauvignon (Napa Valley) is not just gorgeous, it is also one of the best values readers will come across. Ripe, juicy and expressive, the 2018 once again hits all the right notes. Inky dark fruit, smoke, licorice, spice and sweet floral accents all race out of the glass. Readers will have a very hard time finding a better wine for the money. The balance of various appellations works so well here. The Caterwaul Napa Valley bottling might just be the finest wine in the market in its price range.
Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay.
Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.
Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.