Caterwaul Cemetery Vineyard Cabernet Sauvignon 2018

1.099,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 899,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6125
1.099,00 Inkl. moms:
6 6125
1.099,00 Inkl. moms:
899,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Caterwaul 2018 Napa Valley 75CL
97 Vinous
96 Robert Parker
96 Jeb Dunnuck

Forrygende 100% Cabernet Sauvignon fra de to superstars Thomas Rivers Brown og Matt Hardin. Druerne kommer fra Regusci Ranch, der ligger i den efterhånden mytiske Stag’s Leap region. Produktionen er til den meget lave side - til gengæld er kvaliteten oppe i toppen. Endda til en pris mange konkurrenter måber over.

Det er en vin, der helt afgjort har vælde og muskler, men på en yderst elegant og let kølig måde. New School Stag’s Leap kalder Thomas Rivers Brown stilen - så det gør vi også. 

Farven er dyb lilla og næsen rapporterer begejstret om duften af cassis, bagte blommer, brombær, blåbær, violer og lakrids. Mange af de samme noter træder tydeligt frem i den fyldige smag inden finishen overtager showet … med dertilhørende ekstranummer. Høj klasse allerede nu, men har I hvert fald 15-20 blændende år foran sig.

Vinous
The 2018 Cabernet Sauvignon Cemetery Vineyard is a new wine from this range, emerges from a parcel in St. Helena, you guessed it, right by the cemetery. Inky, rich and explosive, the Cemetery captures all the exuberance that makes wines from St. Helena so appealing, especially Cabernets from this central part of town. Rich red fruit, sweet floral notes, spice and crushed rocks abound. Readers will have a very hard time keeping their hands off this gem. What a wine!

Robert Parker
A new wine in the Caterwaul lineup, the 2018 Cabernet Sauvignon Cemetery Vineyard comes from the Cemetery Vineyard in St. Helena. Made from 100% Cabernet Sauvignon, it is deep garnet-purple colored, needing just a little coaxing to unlock classic cedar chest, pencil lead, fertile loam and black truffles scents, over a core of blackcurrants, Morello cherries and Provence herbs. Medium to full-bodied, the taut, muscular black fruits are lifted by a refreshing backbone in the mouth, framed by grainy tannins, finishing long and with great intensity.

Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay. 

Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.

Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.