Chanin Los Alamos Vineyard Pinot Noir 2018 Magnum

995,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 795,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5663
995,00 Inkl. moms:
6 5663
995,00 Inkl. moms:
795,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Chanin 2018 Santa Barbara County 150CL
95 Jeb Dunnuck
93 Vinous

Los Alamos Vineyard ligger på et af de højeste punkter i Santa Barbara County og bader sig både i den californiske sol og køles af klimaet. Samtidig er der både gode mængder kalk og sand i jorden, så Pinot Noir kan dårligt få det bedre end her.

Winemaker Gavin Chanin lod vinen udvikle sig 15 måneder på franske egefade, hvoraf 15% var nye. Ingen filtrering inden den røg over på flaske.

Næsen Her er alle de klassiske toner som Kirsebær, brombær, roser, sort te, roser, lavendler og strejf af kanel i finishen. I munden mødes du af kirsebær sammen med tranebær, blommer, knuste ribs plus mint og krydderier. Det hele bindes så elegant sammen af en fin syre og en lang mineralsk elegance.

Vinous
The 2018 is a gorgeous wine that captures the essence of this site. Crushed flowers, mint, sweet dried cherry, sage, hard candy and pine give this beautifully lifted, translucent Pinot striking perfume to play off its mid-weight personality. Deceptive in its ethereal personality, the Los Alamos has a lot going on. This is a fine vintage. As always, this sandy site yields a Pinot built on floral and savory presence.

Jeb Dunnuck
Moving to the Pinot Noirs, the 2018 Pinot Noir Los Alamos saw just a touch of stems (15%) and 18 months in 20% new French oak. Its light ruby color is followed by a perfumed, complex, medium-bodied 2018 with terrific purity of fruit, lots of spice, decayed flowers, and forest floor notes, gorgeous balance, and integrated acidity. It's another beautiful, brilliant effort to enjoy over the coming decade.

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.