Chanin Los Alamos Vineyard Chardonnay 2019

395,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 325,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6442
395,00 Inkl. moms:
6 6442
395,00 Inkl. moms:
369,00 Inkl. moms:
12 6442
395,00 Inkl. moms:
325,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California Central Coast Chanin 2019 Santa Barbara County 75CL
94 Jeb Dunnuck
94 Vinous

Los Alamos Vineyard ligger på et af de højeste punkter i Santa Barbara County og bader sig både i den californiske sol og køles af klimaet. Samtidig er der både gode mængder kalk og sand i jorden, så Chardonnay kan dårligt få det bedre end her.

Winemaker Gavin Chanin lod vinen udvikle sig 15 måneder på franske egefade, hvoraf 10% var nye. Ingen filtrering inden den røg over på flaske.

Smid snuden i glasset og nyd duften af abrikos, ananas, pære, melon og kamille. Smagen er frisk og intens … og kommer med citrus, grapefrugt, melon, ananas plus noter af ristet brød … og lidt smør. Mega godt skruet sammen og altid et hit.

Jeb Dunnuck
Boasting a killer bouquet of reductive stone fruits, lemon, chalky minerality, and toast, the 2019 Chardonnay Los Alamos Vineyard is medium-bodied and has flawless balance as well as clean, integrated acidity. Brought up in just 15% new French oak, it’s unfortunate that there are a scant 485 cases produced. It’s beautiful today, yet I see no reason it won’t keep for 7-8 years if stored properly.

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.