Chanin Sanford & Benedict Vineyard Pinot Noir 2018 Magnum

1.295,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Chanin 2018 Santa Barbara County 150CL
98 Jeb Dunnuck
96 Vinous

Klimaet er køligt og jorden er rig på kalksten, så 50 år gamle Sanford & Benedict Vineyard giver ideelle betingelser for at skabe førsteklasses Pinot Noir. Det gør Gavin Chanin i dén grad og vi kan ikke anbefale den nok!

Her er ca brugt 15% ny eg og ingen omstilkninger. Med andre ord … ikke så meget fis og ballade. Og det virker bare.

Næsen melder om brombær, kirsebær, roser, sort te, roser, lavendler og strejf af kanel. I munden går de kirsebærrene igen sammen med tranebær, blommer, knuste ribs plus mint og krydderier. Det hele bindes så elegant sammen af en fin syre og en lang mineralsk finish.

Helt genial nu og de næste 10 års tid.

Vinous
The 2018 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard is another absolutely stunning wine in this range. Rich, sumptuous and explosive, the S&B simply has it all. Ripe dark red/purplish fruit, lavender and spice scream out of the glass. The depth, power and concentration here are just unreal.

Jeb Dunnuck
There are just seven barrels of the 2018 Pinot Noir Sanford & Benedict, which is from one of the top sites in the Sta. Rita Hills. Fermented with 35% whole clusters and aged 19 months in 30% new oak, it has lots of salty red and black fruits, earth, forest floor, and spicy aromas and flavors, medium to full body, a stunning texture, great mid-palate depth, and enough tannins to warrant short-term cellaring. It's a real “wow” Pinot Noir and easily the finest wine I've tasted from this estate.

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.