Château Leoville Poyferre 2019

895,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 849,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 7359
895,00 Inkl. moms:
6 7359
895,00 Inkl. moms:
849,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Leoville Poyferre 2019 Saint-Julien 75CL
98 Jeb Dunnuck
96 Robert Parker
97 Jane Anson
97 Vinous

Jeb Dunnuck
The flagship 2019 Château Léoville Poyferré is based on 66% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, and the balance Petit Verdot. It's one of the bigger, richer wines in the vintage and has a gorgeous, thrilling, full-bodied style as well as notes of crème de cassis, tobacco leaf, violets, and chocolate. While many estates seem to be playing it safe and focusing on so-called elegance and balance, I love that Poyferré continues to make a ripe, sexy, beautifully textured wine that always offers more opulence and sexiness than most in the vintage. Ranking with the crème de la crème of the vintage, this gorgeous Poyferré can be enjoyed any time over the coming 40-50 years. Bravo!

Leveres i Original Trækasse ved 6 flasker.

Château Léoville Poyferré er beliggende 45 km nord-vest fra Bordeaux by i den vestlige del af Saint Julien – lige i hjertet af Médoc, hvor det var den største vingård under den franske revolution. Slottets historie går tilbage til 1638 og fik tidligt sin anerkendelse, da det i 1855 blev rangeret som 2. Cru. I 1920 blev ejendommen opkøbt af familien Cuvelier, som stadig styrer begivenhederne på slottet.

I dag tilhører imponerende 95 hektar ejendommen og de er tilplantet med 65 % Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot, 8 % Petit Verdot og 2 % Cabernet Franc.

1. vinen hedder Château Léoville Poyferré 2. Cru og 2. vinen Pavillon de Léoville Poyferré. 2. vinen produceres i samarbejde med Château Moulin Riche, hvis vine også kommer fra ejendommens stokke.

Château Léoville Poyferré har et rent udtryk af frodig, moden frugt med koncentration og kraft. Aromaer af blåbær, krydderier og andre sorte bær, med trøfler og tobaksnoter kombineres med en sanselig tekstur. Vinen kan til nød drikkes ung efter flere timers dekantering. Den er dog for voldsom tannisk og kraftig, og er derfor bedst når den har ligget 10-15 år på flaske, hvilket varierer efter opbevaringsforhold og alder. I de bedste årgange vil vinen være bedst efter 15-35 år. Yngre årgange (fem til 10 år) skal dekanteres i gennemsnit to til fire timer.