Robert Parker
The 2014 Puligny Montrachet Village Cru offers lilting dewy green apple and wet limestone aromas on the nose, underneath subtle scents of orange blossom lending more complexity as it opens in the glass. The palate is crisp and fresh with a twist of bitter lemon on the entry. This is well balanced with good weight, plenty of energy on the tip of the tongue with a pleasant saline finish. It does not quite possess the drive of the premier crus, although there is a pleasant spicy note that pops up on the aftertaste.
Vinous
Bright yellow. Aromas of yellow peach and white plum, with a liqueur-like suggestion of mirabelle. Broad, rich and dry, showing a sexy fine-grained mouthfeel. This dense, classic village Puligny conveys an impression of laid-back energy and finishes with lovely lift and finesse.
Beskrivelse af producenten
Domaine Leflaive ligger i kommunen Puligny-Montrachet, en af Bourgogne-distriktets perler. Familienavnet kan spores helt tilbage til år 1717 i Puligny, hvilket hyldes med speciele etiketter på Grand Cru vinene fra 2017. Allerede i 1735 ejede familien Leflaive vinmarker i Puligny. Men først i 1905 blev vinhuset for alvor grundlagt af Joseph Leflaive, og domænet er stadig i den samme familie i dag. Joseph Leflaive opkøbte flere vinmarker: Le Chevalier, Le Bâtard, Les Bienvenus, Les Pucelles og La Clavoillon, som har givet Domaine Leflaive sit ekstraordinære renommé. I dag har familien 24 hektar - udelukkende tilplantet med Chardonnay - heriblandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru
Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen.
I Leflaives produktion respekteres på én gang de gamle og kendte traditioner inden for vinfremstilling i Bourgogne samtidig med, at man følger den teknologiske udvikling. Traditionerne følges ved brugen af egetræsfade, hvoraf 30% fornyes hvert år. Desuden gennemgår vinen en langsom gæring og naturlig udvikling, inden den fyldes på flasker. De nye teknologiske installationer repræsenteres bl.a. af nye presser og tanke af rustfrit stål. Sidst men ikke mindst tempereres kældrene for at holde en konstant temperatur.
Anne-Claude Leflaive havde en stor indflydelse på domænet. Hun kom til som 3. generation af familien i 1990. Hun blev bl.a. fejret som “The best white wine maker in the world” I Decanter Magazine I 2006, hun grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre døde alt for tidligt i 2015. I dag er det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn: Brice de La Morandiere, der i 4. generation fører det stolte domæne videre.