Jyllandsposten
En charmetrold; skønt, ekstrovert væsen. Fuld af god karma og elektrisk syre, der løfter helheden. Grøn urt, gul mirabelle, altæabolsje, flødekaramel og knust tavlekridt i skøn pærevælling. Smagen har nerve og spænding, nærmest saftig. En my fra topkarakter.....92P.
Decanter
Jean-Francois Bordet continues to drive his domaine forward. Using cylindrical, horizontal tanks for improved skin-contact, this is a highly appealing Chablis which balances acidity, concentration of ripe fruit and a lovely subtle under-tow of salinity. A crisp, fresh Chablis which will drink well from young, but also age.
Vinous / Neal Martin
The 2020 Chablis has a fresh, what you might call "transparent" bouquet with impressive mineralité for a Village Cru. The palate is well balanced and intense, just the right amount of bitterness that lends tension, dovetailing into a vibrant, malic, energetic finish that is very impressive and delicious. Excellent. Tasted blind at the BIVB Chablis tasting.
Mens Shakespeare sad og skrev sine skuespil og Elizabeth I regerede på den anden side af Den Engelske Kanal startede familien Seguinot med at dyrke og producere vin i Chablis. Vi er altså helt tilbage til 1590, og familien fra landsbyen Maligny er derfor ikke overraskende blandt de absolut ældste producenter af Chablis. Af den grund er noget spøjst, at Seguinot-Bordet ikke er mere kendt, end det er. Og det bliver endnu mere mærkeligt, når man tager vinenes høje kvalitet i betragtning.
Spørger man Parker, fortjener Seguinot-Bordet og winemaker Jean-Francois Bordet langt større projektørlys og klapsalver. Forklaringen skal måske findes i, at de i deres line-up kun har vin fra to Grand Cru marker – nemlig Vaudésir og Les Preuses. Men dykker man som Parker lidt ned i sagerne og smager vinene uden at glo på etiketten først, så er Jean-Francois Bordets Premier Crus helt på højde med mange Chablis Grand Cru. Læg dertil hans Vieilles Vignes på frugt fra stokke, der er op til 106 år gamle. Den er der ikke mange Chablis-producenter, der når op til. Så omverdens traditionsbundne krukkeri og manglende indsigt kunne godt være svaret på den manglende opmærksomhed.
Chablis er den nordligste del af Bourgogne og området lå for millioner af år siden under vand. Derfor er jorden rig på fossiler plus en hulens masse kalk. Sammen med det kølige klima er det med til at give Chablis dens helt specielle syrerige og friske udtryk, der basker af mineralitet. Tag eksempelvis 150 kilometer sydpå til Meursault og Chardonnay kommer ud med nogle helt andre noter.
Jean-François Bordet fermenterer som regel ved lidt køligere temperaturer end andre producenter og lader vinen modne sammen med bundfaldet i tre til fem måneder. Vi synes – sammen med Jean-Francois – at det giver vinene endnu mere karakter ved at få flere noter frem i forhold til megen anden Chablis. De fleste af vinene bliver fermenteret og modnet på stål, men enkelte får også oplevelsen af egetønder inden en afsluttende tur på stål.
Det er gode sager, som typisk skal drikkes unge – de fleste inden for 3-4 år. Vi kan anbefale, at smage dem op mod hinanden og på den måde blive klogere på Chablis og Seguinot-Bordet. Det fortjener de fuldt ud.