Blændende enkeltmark Pinot Noir med masser af power og mineralitet. Far Coast Vineyard ligger køligt oppe i 300 meters højde og er omgivet af redwood-skov, hvilket er med til at give den sit helt særlige udtryk.
Hele 17 måneder lå juicen på franske egefade, hvoraf de 37% var ganske nye. Ud er kommet et pragtværk, som fremstår dyb rubinrød og med et aromabillede, der fastholder næsen i glasset – varme hindbær, vilde blåbær, syltede kirsebær, multebær, rosenblade og noter af trøfler. I munden dominerer brombær, mørke kirsebær, jordbær sammen med noter af stjerneanis, skovbund og mokka inden en silkeblød finish overtager showet.
Hartford kan noget ekstra med Pinot Noir. Og Far Coast er ingen undtagelse. Kun trist at produktionen er så lav.
Vinous 96P
The 2018 Pinot Noir Far Coast is fabulous. It is also one of the very finest wines I have ever tasted from Hartford. Inky and so expressive, but not at all overdone, the Far Coast dazzles from start to finish. Red/purplish berry fruit, licorice, espresso and cinnamon all flesh out over time, and yet it is the wine's balance that is so compelling. What a wine.
Jeb Dunnuck 98P
The 2018 Pinot Noir Far Coast Vineyard comes from a site not far from the Pacific Ocean, in the Sonoma Coast AVA, and it's one of the bigger, richer wines in the lineup in 2018. Deeper ruby-hued, with a stunning nose of ripe mulberries, Bing cherries, candied strawberries, spring flowers, and orange blossom, this is a spicy, medium to full-bodied, impressively concentrated Pinot Noir. Despite being from a cooler vineyard, it brings plenty of richness and sexy fruit, with a certain exotic character. I've always loved this cuvée (although I've always thought the Chardonnay was slightly more successful), but this might be the finest vintage I've tasted to date. Count me impressed. It's going to have 10-15 years of prime drinking. It's one of the finest Pinot Noirs in this report.
Hartford Family Winery fra Russian River Valley i Sonoma County er en af vores helt store opdagelser de senere år. Sjældent har vi oplevet et vinhus med så høje ratings flyve så langt under radaren. Men nu er de her og du kan godt glæde dig til californisk Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay af absolut højeste klasse.
Mange af de helt store vinanmeldere har i flere år haft et særdeles godt øje til Hartford. Både Parker, Wine Spectator, Jeb Dunnuck, Wine Enthusiast og Vinous er hvert år helt oppe at ringe over vinene fra Hartford, hvilket med al tydelighed kan aflæses i deres ratings. Og vi forstår dem i dén grad.
Det skal lige med, at Det Hvide Hus deler begejstringen fuldt ud og har haft Hartford-vine på bordet ved et utal af officielle middage … bare lige for at understrege over for gæsterne, hvad landet formår.
Don og Jennifer Hartford er parret bag det hele. De startede op i 1994 og er involveret i alt fra arbejdet i vinmarkerne og vinkælderen til salg og marketing. Jennifers far er i øvrigt Jess Jackson, som grundlagde Kendall-Jackson i 1982 og er blandt de helt store vinproducenter i Californien. Så det kommer ikke fra fremmede.
Som winemaker har de hyret Jeff Stewart, som de sidste 25 år har tryllet med Pinot Noir, Zinfandel og Chardonnay i Russian River Valley. Hos Hartford har han at gøre med druer fra meget forskellige marker, der ligger køligere, højere og mere ufremkommeligt, end hvad der er normalt. Så køligt, at frugten først er klar til høst hen i november. Som de siger hos Hartford: “High Risk, High Reward, Single Vineyard Wines.” Med andre ord ... they walk that extra mile ... og det giver gang på gang resultater helt i top.
Der produceres relativt lave mængder af hver vin, men vi har danset og sunget op til flere sange for at få nogle kasser til Danmark. Det er så lykkedes nu og vi er meget beæret over at tilføje Hartford til vores portefølje..
Læs meget mere om Hartford på hartfordwines.com og læg lige mærke til, at det er muligt at besøge stedet, hvis du nu alligevel er på de kanter.