Peay Vineyards Scallop Shelf Estate Pinot Noir 2017

549,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 449,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5765
549,00 Inkl. moms:
6 5765
549,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Peay Vineyards 2017 Sonoma County 75CL
95 Vinous

2017 var et blændende år for Peay Vineyards. Med Scallop Shelf Estate har de to wine makers Nick Peay og Vanessa Wong skabt en Pinot Noir af højeste klasse – skruet sammen af 5-6 kloner fra deres egen mark. En vin fyldt med raffinement i fuldendt balance … og samtidig med masser af indbydende, mørke toner.

Sæt snuden til glasset og du dufter straks mørke kirsebær, blommer, blodappelsin, skovbund, boysenbær og tobak. I munden dominerer røde kirsebær, modne blommer, brombær, tranebær og antydningen af lakrids. En vin med masser af personlighed og lidt af et mesterværk i denne årgang.

Den er allerede en fest, men den har klart potentiale til at blive endnu bedre i løbet af de næste år.

Vinous
The 2017 Pinot Noir Estate Scallop Shelf is distinguished by its bright, focused personality and energy. As it often is, the Scallop Shelf is a wine of reserve and tension, showing plenty of savory and mineral character and less overt fruit than some of the other wines in the range. The 2017 is likely to require at least a few years to come into its own, but it is super-impressive.

I det nordlige område af West Sonoma Coast 6 kilometer fra Stillehavskysten er klimaet ganske køligt og terrænet ganske bakket. Men det er blændende omgivelser, hvis man vil dyrke især Pinot Noir og Chardonnay … hvilket ægteparret Nick Peay og Vanessa Wong vidste alt om, da de i 1995 var på udkig efter det helt rigtige sted til deres egen vingård.  Wong var på det tidspunkt hos Peter Michael Winery og havde også været hos Domaine Jean Gros i Bourgogne.

Med solbriller og geologiske kort kørte de i dagevis rundt i West Sonoma Coast. Her faldt de på et tidspunkt over en bakketop, som lå perfekt i forhold til sol, vind og vand. Og på den bakketop ligger i dag deres 51 acre store vinmark, som især er beplantet med kloner af Pinot Noir og Chardonnay.

Der produceres organisk, der benyttes bio-diesel og solenergi på gården … og det meste sker ved håndkraft. Også derfor er mængderne små – ofte under 100 kasser pr. vin. Til gengæld er kvaliteten i helt i top. Vi har fået næverne i deres bedste Pinot Noir og Chardonnay, som man bare må lette på låget over. Vinhåndværk når det er bedst.