Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ikke bedre. Igen en super årgang fra winemaker Paul Golitzin – skabt udelukkende af Cabernet Sauvignon fra Champoux (90%) og Mach One Vineyards (10%).
Markerne ligger i Heaven Hills AVA, hvor forholdene til dyrkning af Cabernet er noget nær perfekte. Quilceda kører høst og sortering ved håndkraft og bruger her udelukkende nye franske egefade til den 20 måneder lange modning.
Farven er helt mørk og lokker big time med duften af solbær, brombær, mørke kirsebær, sorte trøfler, violer, blyant, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er som ventet dyb, intens og gentager duftens noter på silkeblødeste vis. Finishen er trods sin unge alder allerede yderst veludviklet, men der venter endnu mere i årene, der kommer. Glæd dig!
Robert Parker
The 2016 Cabernet Sauvignon has a ripe nose with a precise core of generous, healthy and robust red and black fruits. Bursting from the glass, chocolate-covered black cherries with elegant blackberry tones effortlessly strut their stuff next to seductive tones of French oak spices and subtle savory and floral tones. Full-bodied, the wine turns a touch tart in the mouth, with a focused acid structure balanced by lush tannins. The mid-palate is perfectly balanced, with rich dark cherry notes framing the oak expressions. The ripe core of fruit and oak dance vibrantly on the long, elaborate and generous finish, and the aftertaste lingers on for more than a minute after the wine has left the palate. This is a stunning and impressive wine in this vintage, one for collectors to take note of and seek out.
Jeb Dunnuck
The flagship is the 2015 Cabernet Sauvignon, 100% Cabernet Sauvignon mostly from Champoux with the balance from Palengat and Wallula vineyards. Crème de cassis, graphite, black licorice, unsmoked tobacco, and hints of chocolate and emerge from this beauty and it continues to gain depth and nuance with time in the glass. Full-bodied, deep, and layered with an incredible purity and elegance on the palate, it's already accessible but has more than enough tannin, depth, and balance to evolve for two decades or more.
I wasn’t able to taste the 2016s from Snohomish, WA based Quilceda Creek, but their 2015s are serious, sexy, opulent wines that check-in near the top of the vintage.
Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.
En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.
Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.
Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.