Thomas Rivers Browns Cabernet blend er altid et hit. Her mødes druerne fra tre så forskellige marker som Herb Lamb, Lore og Panek, der hver kommer med deres karakteristika. Lamb kommer med friskheden, Lore med strukturen og Panek med frugten. Resultatet er en powerfuld vin men med Rivers Browns adelsmærke – elegancen.
Til modningen blev der brugt fifty fifty af nye og brugte franske egefade. Ud er kommet en mørk og yderst drikkelig vin, som giver et glimrende fingerpeg om, hvad Rivers Brown kan med Cabernet.
Stik snuden i glasset og bliv budt velkommen af solmodne blåbær, mørke kirsebær, solbær, sorte oliven, lakrids og pinjenåle. I munden træder mange af de samme noter frem og kommer med en finish, som omgående kalder på mere.
Vinous
The 2018 Cabernet Sauvignon (Napa Valley) is an outrageously beautiful wine. Readers who aren't able to find the vineyard designates won't be giving up in indulging in this hedonistic, voluptuous Cabernet from proprietors Thomas Rivers Brown and Genevieve Marie Welsh. Layers of blackberry jam, chocolate, cloves and licorice build as this sumptuous Cabernet shows off its curves. The 2018 is not exactly subtle, but it sure is gorgeous. I loved it.
Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men heldigvis har han også tid til sit personlige projekt – Rivers-Marie – som han kører sammen med sin kone Genevieve Marie Welsh. Her lader han sin kærlighed til ikke mindst Bourgogne og Pinot Noir flyve frit og skaber nogle resultater, man bare må lette på hatten over. Og det gør flere af verdens førende vinanmeldere, så sandelig også.
Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.
I 2002 så hjertebarnet Rivers-Marie så dagens lys. Han startede i det helt små med Pinot Noir fra Summa Vineyard i Sonoma Coast regionen. Med tiden er Pinot Noir fra andre marker kommet til og i dag producerer Rivers-Marie en sand perlerække af enkeltmarksvine – nu også på Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men deres trademark er i vores optik klart Pinot Noir.
Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.
Vi kan ikke sige andet, end det spiller max, det han har gang i nu på 18. år. Og vi er super stolte af, at kunne præsentere dig for tre af hans bedste Pinot Noir værker. Hver vin har sit eget udtryk – helt efter planen. Men fælles for dem alle er, at det er håndværk af sjælden set kaliber fra en af Californiens helt store vin- gururer. Glæd dig!